USEIN KYSYTTYÄ

Mikä ihmeen liukulumikenkä?

Liukulumikenkä on perinteisen pitkän metsäsuksen ja lumikengän risteytys. Liukulumikenkä on perinteistä metsäsuksea huomattavasti lyhyempi ja leveämpi. Perinteiseen lumikenkään verrattuna liukulumikenkä on hieman pidempi ja kapeampi. Liukulumikengillä liikutaan umpihangessa hiihdon omaisesti. Liukulumikengillä liikkuminen on huomattavasti kevyempää kuin tavallisilla lumikengillä. Liukulumikengät ovat huomattavasti helpommat käsitellä kuin pitkät metsäsukset.

Skin vai Step pohja?

Liukulumikenkiä ja metsäsuksia löytyy Skin ja Step pohjalla. (Stumpy liukulumikenkien valmistus step pohjalla lopetettu 2020)

Skin pohjassa on pitoalueella karvaa. Karva suksen pohjassa on satoja vuosia vanha keksintö, ennenmuinoin pohjassa käytettiin hylkeen, poron ja hirvenkarvaa. Nykyisin pohjassa käytettävä karva on valmistettu mohair ja nylon materiaaleista. Pääsääntöisesti pitokarvat valmistetaan alppimaissa, sveitsi, itävalta, saksa... Stumpy tuotteissa käytettävä karva on valmistettu sveitsissä yhdessä maailman johtavista tehtaista.

Skin pohja on käytössä luistava, hyvin pitävä ja hiljainen kovallakin alustalla esim kelkkauralla tai tunturissa liikuttaessa.

Step pohjassa pohjaan on jyrsitty koloja/suomuja. Pehmeällä hangella step on aivan toimiva pohjaratkaisu ja pito/luisto on riittävä. Kovalla alustalla liikuttaessa pohjan suomut ääntävät hieman, sivuttaispito on huono!

Teräskanteilla vai ilman?

Liikuttaessa vain pehmeällä lumella teräskanteista ei juuri ole hyötyä, mutta ei haittaakaan. Liikuttaessa kovemmalla hangella tai esim entuudestaan poljetulla jäljellä silloin kantit tuovat sivuttaispitoa. Teräskanteista on apua myös alamäkeen laskettaessa.

Mitkä siteet ?

Stumpy Polar sopii lähes kaikkiin talvijalkineisiin kun kengän koko on 36-46. Side on erittäin helpposäätöinen. Polar siteen ominaisuuksia on parannettu, sivuttaistukevuutta on lisätty, kantakuppia on vahvistettu ja siteen kiristyssalvat on valmistettu vahvasta alumiinista. Polar side antaa hyvän tuntuman sukseen/liukulumikenkään. 

Stumpy Pivot 2.0 siteet sopivat lähes kaikkiin jalkineisiin. Muutoin sama side kuin Polar mutta siteen etuosassa on "sarana". Siteen jousitus antaa miellyttävän hiihtotuntuman ja se säätyy myös kookkaammille jalkineille. Pivot 2.0 -siteen remmit mahdollistavat hyvän hiihtotuntuman, sekä laajemman säätövaran erityisesti hyvin eristettyjen kenkien kohdalla. 

Minkä mittaiset liukulumikengät minulle?

Liukulumikenkiä valittaessa kannattaa miettiä seuraavia asioita:

Seikkailenko suht tasaisessa metsämaastossa, järvellä vai onko reitillä nousuja ja jyrkkiä laskuja.

Stumpy 145 Original on hyvin kantava malli ja sopii kumpuilevaan metsämaastoon ja loiviin laskuihin. Mikäli pysyttelet edellä mainituilla alueilla niin et tarvitse teräskantein varustettuja liukulumikenkiä.

Stumpy 148 CSB teräskantein sopii kaikkialle, metsään, mäkeen ja vauhdikkaampaankin laskuun.  

Löytyy pidempiäkin versioita mutta ne ovat ominaisuuksiltaan enemmän suksia kuin liukulumikenkiä.

Valikoimissamme on ollut myös 130 cm liukulumikenkiä, näiden valmistaminen kuitenkin lopetettiin jo 2020.  Testiemme mukaan kantavuus on huomattavasti parempi liukulumikengän ollessa n. 145/148 cm kuin 130 cm. Toki 130 cm versio mahtui pienempään säilytystilaan.

Stumpy 145/148 liukulumikenkiä voivat ja pystyvät käyttämään kaiken kokoiset ja pituiset henkilöt. 

 

 

 

Minkä mittaiset sauvat?

Seuraavat kertoimet ovat suuntaa-antavia. Pyöristä ylöspäin seuraavaan mittaan.

Perinteinen lumikenkäily 0,72 x oma pituus. Esim.käyttäjä 175 cm x 0,72=126 cm = 130 cm

Metsähiihto liukulumikengillä 0,8 x oma pituus. Esim. käyttäjä 175 cm x 0,8=140 cm

Teleskooppisauvamme pituus on säädettävissä 120-160 cm ja käy näinollen kaikenpituisille käyttäjille ja eri lajeihin.

 

Missä Stumpy tuotteita valmistetaan ?

Stumpy liukulumikenkiin komponentteja tulee useasta maasta, pohjamuovia Saksasta, nousukarvaa Sveitsistä, lasikuitulaminaattia myös saksasta, ruuveja itävallasta, poplar core runkopuut aasiasta... Kaikki Stumpy liukulumikengät laminoidaan ja muottiin puristetaan tehtaalla kiinassa.

Kyllä, olemme itse käyneet tehtaalla ja tarkistaneet vastuullisesti toimivan tuotannon sekä työolosuhteet.

Siteet ja nousukarvat asennetaan tuotantotiloissamme suomessa.

Stumpy sauvat valmistetaan Italiassa, sauvojen isot sommat asennetaan omissa tuotantotiloissamme suomessa.

TAKUU

Kaikilla tuotteillamme on 12 kk takuu